Magnus Bäcklund

magnus_backlund550x270

Magnus är en mycket anlitad och omtyckt artist som passar in i de flesta sammanhang så väl vid företagsevenemang som vid tex konserter, julshower eller liknande. I första hand tänker man sig Magnus som sångare, men han är även en duktig konferencier. Magnus kan anlitas som gästartist, med pianist, med trio eller med ett band med upp till nio musiker.

Magnus Bäcklund föddes 1965 i Värmländska Kristinehamn. Magnus intresse för musik väcktes tidigt i livet och i tonåren ville han bli hårdrocksgitarrist. Magnus var dock mer begåvad som sångare än gitarrist. Han blev sångare i ett coverband i Linköping – och under 90-talet bar det iväg till USA och en sejour med bandet Random Thoughts.

2002 vann Magnus den första omgången av TV-programmet Fame Factory och 2003 vann han, tillsammans med Jessica Andersson i duon Fame, Melodifestivalen.

Under åren efter Fame har Magnus uppträtt i många olika sammanhang. Han har varit soloartist i Melodifestivalen, medverkat i TV-program som Doobidoo och Så ska det låta. Magnus har också medverkat med andra artister i olika konstellationer som Julgalan, Diggiloo-turnén, Rhapsody in Rock samt ”Tom Jones the Hitstory”. Magnus gästar även storband, symfoniorkestrar och blåsorkestrar.

Sedan 2008 kombinerar han artistlivet med sin andra stora passion som är att vara pilot.

Läs mer på Magnus Bäcklunds egen webbplats

 

Pressbilder

 

Kontakt

Annika Brantingson
070-725 60 05
annika@experianza.se