”Samtidigt Meanwhile”

”Samtidigt Meanwhile”

Uppdrag: Producent av föreställning till invigning/vernissage

Plats: Vasamuseet

Uppdragsgivare: Vasamuseet

Efter nästan ett års förberedelser genomfördes invigningen/vernissagen av Vasamuseets nya utställningshall och den nya utställningen Meanwhile lördag 30 nov 2013.

Experianzas Annika Brantingson är stolt producent av den föreställning – ”Samtidigt Meanwhile”- som framfördes vid invigningen. Idé och projektledning från Vasamuseet står Maria Dalhed för samt idé och konstnärlig ledare är Leif Karlsson, Kultur i Väst/en av grundarna till Kroumata.

Skeppsfärder och världshav har i hundratals år fört människor till olika avlägsna platser. Så uppstod möten. Idag sätts vi i kontakt med varandra via internet, över hela klotet, varje sekund, dygnet runt. I ett musikaliskt uruppförande vill vi vända tillbaka till kommunikation med ljud och signaler – ett språk som förstås över alla landsgränser och språkbarriärrer. Musiker från världens olika hörn möts i ett musikaliskt samtal med ljud, röster och rytmer. Alla ”pratar” med alla. Framförandet blev en succé, som berörde alla närvarande inklusive Kulturministern, som även invigningstalade. Det blev helt enkelt en fantastisk upplevelse!

För mer bilder från detta evenemang besök gärna Experianza på facebook.