Waterloo the band blir The Visitors på Hollywood Bowl i LA!

thevisitors_news

 

 

 

 

 

 

 

Världens bästa ABBA-tributeband (enligt ABBA’s officiella fanclub) ”Waterloo The Band” genomför en konsert på Hollywood Bowl i Los Angeles den 8 september 2013.

I samband med spelningen byter bandet namn till ”The Visitors”.
Orsaken är en rad missförstånd där bandet blandats ihop med en annan grupp med liknande namn.

– Det är viktigt att de som besöker våra konserter vet att det verkligen är vi som uppträder. Därför byter vi nu namn från Waterloo till The Visitors, säger bandets pressansvarig Mia Ternström.

The Visitors var Abbas sista skiva med hitlåtar som ”One Of Us”, ”Slipping Through My Fingers”, ”When All Is Said And Done”. I låten ”The Visitors” hör man att Björn och Benny är på väg mot det sound som senare återfinns i Chess.

– Vi känner oss priviligerade att få vara ”The Visitors” på alla arenor och konserthus världen över med ABBAs musik så därför valde vi just The Visitors som namn, berättar Mia.

Hollywood Bowl är en av USAs mest kända arenor och har en kapacitet på nästan 18000 personer. The Visitors är ett av ett fåtal svenska band som fått äran att stå på denna scen. Det är dessutom andra gången de uppträder på arenan, första gången var 5 juli 2004.

– Vi tycker alla att det är grymt roligt att få komma tillbaka till en av världens mest omskrivna arenor, säger kapellmästare Martin Håkansson.